A life coaching magyarra fordítva kb. életvezetési tanácsadást jelent, de igazán mégsem az. A life coach magán, munkahelyi, vagy bármilyen egyéb, lelki eredetű probléma megoldásával foglalkozik. Alapelve szerint a válasz minden problémánkra és azok megoldására is egyaránt bennünk rejtőzik, így bennünk is keresendő. Éppen ezért, a tréner nem tanácsadó, nem is tanácsokat osztogat, helyette azon dolgozik, hogy kliense önmagában találja meg problémáinak forrását, később pedig szintén önmagában találja meg azokra a válaszokat, illetve megoldásokat. Ez az egyedüli módja annak, hogy csak is az önnek legmegfelelőbb megoldást tudja megtalálni gondjaira.

Mindannyian kerültünk és kerülünk is nehéz helyzetekbe, magánéletünkben és munkahelyünkön egyaránt, melyeket sok esetben nehéz, vagy akár nem is lehetséges egyedül megoldani. Mindez teljesen normális és mindenki életében előfordul, még ha ezt sokan nem is hajlandóak beismerni. A life coaching nem más, mint egy kiváló lehetőség ezen élethelyzetek, akadályok és gondok egyszerű, vagy egyszerűbb leküzdéséhez!

A life coaching segítségével átlendülhet egy-egy nehéz élethelyzeten, vagy problémán, elősegíti az önmegvalósítást egy adott helyzetből eljutva oda, ahová valóban szeretne.

A life coaching nem egyszerűen probléma megoldásra, hanem a fejlődésre vezet rá. Egy olyan szemléletváltással jár, melyet később az életébe építve mindig hatékonyan alkalmazhat,…

…mindezt személyre szabottan!

Mi NEM a life coaching?

A life coaching bár lelki eredetű problémákkal foglalkozik, de nem pszichoterápia, nem mentális, vagy pszichológiai betegségekkel foglalkozik. A tréner kliensei egészséges, csak különböző lelki eredetű gondokkal küzdő személyek, tehát a life coaching nem terápia!

Mivel a life coaching nem terápia, így nem is a múlt feldolgozásával, hanem a jelen problémáival foglalkozik, arra irányulva igyekszik segítséget nyújtani, fejleszteni személyiségét, kizárólag a jelenre és a jövőre fókuszálva.

A life coach rávezeti önt, hogy saját maga találja meg a számára legmegfelelőbb megoldásokat, melyekkel leküzdheti az ön előtt álló akadályokat és segítségével megfogalmazhatja, később pedig el is érheti kitűzött céljait.

A coaching a konkrét tanácsadással szemben fejlesztő, edző jellegű tevékenység, mely nem csak egy adott problémára vonatkozik, hanem az ott elsajátított szemlélet később is pozitív hatással használható fel egy-egy felmerülő probléma esetében.

A coaching tehát nem tanácsadás! A life coach nem mondja meg, hogy mit kellene tennie, nem ad tanácsot és nem kínál fel különböző megoldásokat. Ehelyett különböző módokon vezeti rá kliensét a pontos problémára, annak okára és hagyja, hogy önmaga találja meg a számára legmegfelelőbb megoldásokat.

Life coaching jelentkezés