Őszinteség: Az őszinteség rendkívül fontos, hiszen az máris olyan dolgokra világíthat rá, amik már az első alkalommal hatalmas eredményekhez vezethetnek. Személyes problémáit nehéz másokkal megbeszélni, melyeket esetlegesen is csak a legközelebbi családtagjaival, vagy barátaival fog megosztani. Ők azonban nem feltétlenül lesznek őszinték. Őszintének lenni nehéz, hiszen esetlegesen megbánthatunk vele másokat, éppen ezért nagyon kevesen élnek az őszinteséggel, mely azonban kulcsfontosságú a probléma megoldásának folyamatában, nélküle nincs fejlődés!

Bizalom: A kölcsönös bizalom szintén a sikeres együttműködés elkerülhetetlen eleme. A foglalkozások során mindig egy rendkívül erős bizalom alakul ki a tréner és a kliens között. Bíznia kell bennem, hogy képes legyen megosztani velem a legmélyebb problémáit ugyan úgy, ahogyan én is bízok önben, miszerint képes legyőzni az ön előtt álló akadályokat és el tudja érni a kitűzött céljait.

Titoktartás: Az őszinteség és a bizalom elengedhetetlen alapköve! A coaching sosem csoportosan, minden esetben a tréner és a kliens között zajlik. A coachingon elhangzottak pedig semmilyen körülmények között nem adhatóak tovább, vagy használhatóak fel később, így mindig bizalommal, felszabadultan beszélhet problémáiról.

Szakértelem: A felmerült problémák megoldásához tapasztalt szakértőre, trénerre van szükség! Mára számtalan történettel találkoztam már, több éves tapasztalattal, rengeteg előadással és foglalkozással a hátam mögött segítek problémáinak megoldásán és elősegítem személyiségének fejlődését, melyet követően a későbbiekben a segítségem nélkül is, önállóan lesz képes a gondok legyőzésére!

Teljes odafigyelés: Az együtt kitűzött célt, miszerint megoldjuk a felmerült problémáit, csakis teljes odafigyeléssel és összpontosítással érhetjük el! Teljes odafigyelés nélkül nem érthetem meg a problémáit és anélkül a megoldás felé sem terelhetem. Éppen ezért beszélgetéseink során teljes odafigyeléssel koncentrálok önre és a problémáira, hogy a lehető legjobban megértsem azokat, később pedig elősegíthessem a legegyszerűbb, az ön számára legmegfelelőbb módon történő megoldásukat. Egy-egy foglalkozás tehát teljes mértékben az öné, önért van és csakis önről szól!