A life coaching általában a coach és a kliens(ek) között történik, így elősegítve azt, hogy a foglalkozások teljes mértékben önre koncentrálódjanak és mindenféle gátlás nélkül beszélhessen problémáiról.

Az ülések, beszélgetések száma változó, a megoldandó feladattól, a kitűzött célok elérésének idejétől és az egyéni igényektől függ és egyénenként változó, ahogyan annak időtartama is.

Az első alkalom az ismerkedésről szól, mialatt eldönthető, hogy tudunk és akarunk-e együtt dolgozni. Maga a folyamat első eleme a probléma feltárása és elemzése, majd a célok meghatározása. Pontosan tudnia kell, hogy mi a kitűzött célja. Ez lesz az, ami később az egész folyamatot és annak eszközeit meghatározzák.

A life coaching által használt „eszközök” egyszerűek, legfőbb ezek közül az irányított beszélgetés, de amennyiben szükséges, úgy feladatok, tesztek, rajzok, de akár különböző gyakorlatok is segítik a célok elérését.

A kitűzött célokon két ülés között is dolgoznia kell, így egyre gyorsabban és közelebb juthat ahhoz. Mindez történhet egy-egy „házi feladat”, vagy elgondolkoztató kérdés kielemzése képében is, mellyel a következő alkalomra készülhet, így az ülések között is a kitűzött céljára koncentrálhat.

Az elvégzett feladatok sikerességét, vagy sikertelenségét minden alkalommal kielemezzük, megvitatjuk. A rendszeres fejlődést folyamatosan szemmel tartjuk, míg azt el nem érjük!

Life coaching jelentkezés